Att sysselsätta ett sjukt barn…

… som mår halvtaskigt men ändå mellan varven har en gnutta energi kräver lite idéer på lager så att det blir en lagom variation av saker att göra, det blir så lätt annars att det bara blir tv-serier hela dagen och i alla fall jag får kramp av dessa barnkanaler med pålagt skratt.
Rita och måla går  alltid hem. Det finns oändligt med sidor på nätet att skriva ut målarbilder i från.

image

image

Kortspel och Yatzy fungerar oxå, säkert andra spel med, men våra spel är ju i stugan.

Sen kan man alltid hitta filmer med bra innehåll, just nu ser sonen en tecknad film om Antikens gudar. Jättespännande och dessutom lärorikt. Igår såg vi en LasseMajafilm och en mammafavorit Pippi Långstrump på rymmen.

Nu ska vi försöka vila lite och i eftermiddag tänkte jag att vi kunde kanske bli färdiga att koka saft. Lagom lugn sysselsättning för trött pojke.

Postat med WordPress för Android

Lämna ett svar