Syrensaft

Min kollega Marianne frestade med ett recet på Syrensaft och eftersom sonen fortfarande inte mår bra så hade vi en liten stund över även idag.  Vi gav oss ut i blåsten och plockade på oss lite syrenklasar.

Ett enkelt recept som Marianne hade hittat på Kokaihop.se

40 klasar syren

2liter vatten

2kg socker

2citroner

50 gr citronsyra.

  1.  Lägg först syrénklasarna på vitt papper, för att ev. svarta kryp skall trilla av, och sedan i ren hink.
  2.  Koka upp vattnet med sockret och häll det hett över blommorna.
  3. Borsta citronerna väl och skala eller riv av det gula. Dela frukten och pressa ur saften.Blanda ner citronskal, citronsaft och citronsyra i syrénhinken.
  4. Täck över och låt stå svalt 4 dygn. Rör om två gånger varje dag.
  5.  Fyll på rena, kalla flaskor. Förvara svalt. Går också utmärkt att frysa!

syrencitronsyra image

 

 

Kommentera