Grön tomatmarmelad

20150905_161306
I går spenderade både jag och maken i stora drag hela dagen i köket.
Tillsammanstid när den är som bäst. Medan jag gjorde Ketchup (som by the way blev supergod) så gjorde Jens en chutney och en grön Tomatmarmelad.

Marmeladen blev hur god som helst och kommer smaka gudomligt med en god ost eller ensam på ett fint knäcke.

Jens använde det här receptet efter att ha blandat lite olika recept på nätet.

Ingredienser
  • 1 kg gröna tomater
  • 1 dl vatten
  • rivet skal och saft av 2 citroner
  • 3 cm färsk ingefära
  • 5 dl socker
  • 1 syrligt äpple
  • 3 små chili av valfri styrka
  1. Skölj tomaterna, äppplet och chilin. Skär dem i små bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten, citronskal och citronsaft.
  2. Koka upp, sänk värmen och låt koka sakta i 20 minuter.
  3. Skala ingefäran och tillsätt den och sockret. Fortsätt koka sakta i cirka 30 minuter.
  4. Fyll på varma, steriliserade burkar.

One comment

Kommentera