Downshifting

Tiden springer iväg. Familjen har tagit beslut som påverkar framtiden, och det innebär att jag kommer att vara hemma, hemma på heltid. Vi känner tillsammans att vi inte lever som vi vill och därför har vi tagit beslutet att jag ska vara hemma, i alla fall i 6 månader på heltid, för att hinna med hemmet, barnen, oss själva. För genom att jag är hemma hinner både jag och fina maken med oss själva på ett annat sätt och därigenom tror vi båda att vi komemr att vara bättre och trevligare mot både oss själva, mot varandra och mot barnen. Vi hinner vara delaktiga i barnens vardag på ett annat sätt. Jag förstår inte hur alla hinner med när man jobbar heltid,har hus och barn och samtidigt hinner med att vara bra vän och barn.

Nåväl vi inser att vi får gå ner i standard men detinnebär också tid till annat som vi tror ger ossv värden som inte går att mäta i pengar. Ha en skön dag idag och läs gärna http://ensammamammandownshiftar.blogspot.se som inspirerat mig i vårt val.

 

4 comments

  • Linda says:

   Tack Sara!
   Det ska bli spännande att ge mig in i det här! Kommer att skriva lite här då och då för att ventiliera min tankar och för att använda den som dagbok, tillsammans med mitt gratisnöje fotografering! Vem vet vi kanske springer på varandra då vi geografiskt faktiskt bara befinner oss 5mil från varandra!

 1. Love says:

  Ett så klokt beslut.
  Tack för väldigt fina samtal i dag. Jag hade det minst lika trevligt som dottern.
  Kram och hälsningar från oss båda!

Comments are closed.