Hönorna

Jag vill ha hönor. Som värper ägg. Som jag kan baka pannkakor av. Fast då måste jag ju ha en ko. Som fått kalv så jag kan mjölka. Fast då måste jag ju ha en åker så jag kan odla vete så jag mala mjöl. Fast då måste jag ju ha en kvarn och då måste jag ju ha virke för att kunna bygga den. Alltså måste jag ju då skaffa en skog som jag sen kan hugga ner för att kunna göra en kvarn så jag får vetemjöl till mjölken från kon jag inte har och till äggen från hönorna jag inte heller har för att göra pannkakor till barnen som jag förvisso har. Du förstår…

Fast nu kom vi i från ämnet. Jag vill ha hönor. Min fina vän, P har hönor. Jag är avundsjuk. Jag tror jag ska köpa in mig i hennes hönsfarm, för om jag köper hem hönor här måste jag ju köpa en ko och skog oxå och det har jag nog inte råd med. När sen jag haft hönor på P’s hönfarm ett tag kanske, jag säger bara kanske så har jag kanske byggt min egen hönsgård. Jag tror jag måste ha ett hönsmöte med P. Men kor och skog ligger vi lågt med ett tag till.

Här borde nu vara en bild på en av P’s hönor men eftersom jag sitter här och väntar på en hantverkare kan jag ju inte åka till hönsfarmen och fotografera hönorna. Men det kommer…

2 comments

Comments are closed.