Örjan the Golden

Örjan 2019

Det har ju hänt massor med saker så klart under min paus.

Till exempel så har ju den här killen flyttat in hos oss.

Örjan the Golden. En klok, lugn och mjuk kille. Född i december 2016 och flyttade hem i januari 2017.

Nu är han ju då inte min hund, ska jag väl förtydliga. Han är Fröken Snöflingas vovve och han följer med henne till skolan varje vecka.

Oj ja på tal om det så har ju både Malla Ankarkrona och Fröken Snöflinga börjat gymnasiet.

Fröken Snöflinga går på naturbruksprogrammet inriktning Hund med profil Djursjukvård ä, tror jag det heter. Bor med Örjan på internatet.

Mer om Fröken Snöflinga lite längre fram

This entry was posted in Blandat.

Lämna

Jag skrev i förra inlägget att jag behövde lämna för att växa vidare. Det kan ju låta som det enbart var mitt val. Men så är det inte.

Fina J och jag var och är rörande överens om att vi behövde lämna varandra för att växa vidare och fortsätta att utvecklas.

Vi vill varandra väl och tycker mycket om varandra. Men vi vill mer med våra liv än att bara överleva, vi vill leva fullt ut och för vår del innebär det att vi behövde lämna den form av kärlek vi en gång hade och utveckla en ny för varandra. Tillsammans men var för sig.

Vi kommer för alltid vara bundna till varandra, genom de finaste tre troll som finns.

This entry was posted in Blandat.

Svårt att veta…

Det är lite segt att komma i gång igen. Det är hänt så mkt sen jag faktiskt bloggade för snart fyra år sen.

Januari 2018

Det är så mycket som förändrats. Både rent praktiskt men även mentalt och emotionellt.

Det har varit en skumpig och gumpig resa men jag har lärt mig massor om mig själv.

Jag vet vem jag är idag tror jag. Jag tappade nog bort mig nånstans runt 2011 när jag fick diagnos utmattningsdepression. Men det insåg jag inte då. Inte på hur många sätt det påverkat mig i beslut jag tagit och saker jag gjort. Men idag kan jag se hur det förändrat mig.

Till det bättre ? Det vet jag inte men till en annan jag i alla fall. Nu menar inte jag att allt som hänt de sista åren har sitt ursprung från utmattningen. Men absolut en del kan jag faktiskt härleda till då.

Min självkänsla och mitt självförtroende föll till botten och där repade jag mig inte riktigt. Inte där och då. Även om jag ganska snabbt reste mig upp och borstade av mig. Den synliga smutsen i varje fall. Men inombords gick det inte riktigt lika fort. Och kanske till och med så att söndrandet fortsatte långt efter de fysiska och ”öppet” psykiska symptomen gett med sig.

Har nog alltid haft behov av bekräftelse. Mer eller mindre i varje fall. Det har kanske alla. Men jag har haft ett behov av att duga. Att vara duktig. Och efter utmattningen blev detta inre behov inte mindre. Utan det grodde nog där inne.

Idag har jag förstått att den bekräftelsen jag egentligen sökt, har varit min egen. På att jag ska tycka att jag duger. Att jag ska tycka om mig själv, och för att komma dit behövde jag börja älska mig själv. Resan dit har varit lång. Men jag tror att idag så gör jag faktiskt det. Jag älskar mig själv.

Men för att komma dit behövde jag lämna. Lämna en stor kärlek. Som fortfarande betyder så mycket för mig. Men för att jag skulle kunna växa behövde jag stå på egna ben.

November 2019

Jag tror pausen är över…

Long time no seen

Hej på er! Är här någon kvar här ute i etern?
Har ju varit en rackarns lång paus här… men jag har saknat att skriva… inte så mycket att skriva för andra som för min egen del. Jag tror, men är inte säker, att jag ska låta bloggen få vakna till liv.

Livet har ju förändrats en del sen jag skrev sist, kanske ska börja med att uppdatera lite vad som hänt de senaste åren… Jag får se helt enkelt. Jag börjar med att säga Hej till er som är kvar.. och hej till eventuellt nya. Lämna gärna en kommentar om du känner för det så jag vet att du varit här 🙂

Aylan

Aylan, tror att alla är berörda av Aylan.

Jag är i alla fall.

Idag känns det sorgligt och ledsamt i mitt hjärta som hos många andra.
Tråkigt bara att vi inte kan förstå långt tidigare att vi måste alla hjälpas åt för börja förändra. Tråkigt att bilden måste spridas för att vi ska förstå. Att vi inte kan ta ställning långt tidigare innan det kryper innan för skinnet på oss.
Men det är aldrig för sent att börja hjälpas åt, hjälpas åt att skapa ett bättre liv för någon annan.
Det finns mängder av sätt att hjälpa till på. Jag swishade en slant till Radiohjälpen. Hur gör du?

 

Så här kan du hjälpa till om du vill använda Radiohjälpen
– Swisha
valfritt belopp till 9019506, skriv FLYKT som meddelande (hela beloppet går till Radiohjälpen)
SMS:a FLYKT till 72 999 för att ge 100 kr (93 kr går till Radiohjälpen, ev trafikavg. kan tillkomma)
Ring 0900-25 100 för att ge 100 kr (91 kr går till Radiohjälpen, ev trafikavg. kan tillkomma)
– Radiohjälpens pg 90 1950-6 och bg 901-9506, märk inbetalningen FLYKT
image

 

Vatten, bara vanligt vatten.

Vattnet här är mycket godare här än i det förra huset, i alla fall när man få dricka direkt ur kranen.

wpid-wp-1439958626003.jpg

Husse säger att det är för att det är en djupborrad brunn (borrad av HP-borrningar,by the way) och att vattenkvaliteten är superbra.
Dessutom säger han att där är massor med vatten så man kan liksom nästan inte dricka slut, därför anser vi att vi borde få dricka direkt ur kranen hela tiden och inte behöva dricka ur en sunkig  vattenautomat.

wpid-wp-1439958607370.jpg
Matte säger att vi inte kan ha kranen rinnande hela tiden men vi får väl se hur det blir med det. Vi kanske kan lära oss att sätta på kranen själva?

 

Vänliga hälsningar #dum #katt och #korkad #katt

 

Skolstart och försvunnet barn

Så var då skolorna i gång. Alla tre barnen har börjat, Moa i går och Elin och Hugo idag. Nytt år och i år kör vi tre olika skolor. Moa går kvar på Ljungbyhedsskolan, sista året, sista rycket innan gymnasiet. Elin byter till Ringsjöskolan i Höör, lite spännande och ganska läskigt samtidigt roligt tror jag, fick ett mess innan där det stod att hon överlevde och det får nog ses som ett gott betyg av en snart fjortonåring som går i åttan.

Hugo började idag på Enebackskolan i Höör i 3:an. Även det känns bra, han var förväntansfull och ganska nervös men efter att ha träffat två killar som han kände sedan tidigare så släppte det ganska snabbt.

Det som som här långt känts som mest struligt är busseriet, var och hur och när stannar bussarna 🙂 Moa får ta sig över kommungränsen och åka från Aggarp och Hugo åker till coh Från Trulstorp och Elin får åka från Trulstorp men på hemvägen får hon hoppa av i Norra Rörum. Nåja vi hittar väl en rutin för det med kan jag tänka.

Som det höns jag är så pratade jag med busschaffisen idag innan Hugo åkte från Höör och vi kom överens om var han skulle hoppa av.
Jag körde dit, och sen…hände det ingetting, det kom ingen buss och jag väntade vad jag ansåg vara rimligt tid för bussen att köra plus lite till.
Men ingen buss och ingen Hugo. Hoppade in i bilen igen och körde till Norra Rörums skola och där hittade jag en buss, men ingen Hugo 🙂
Då visade sig att bussen strulade, så busschaffisen hade helt sonika bett en annan rar familj köra min son hem, tydligen hade denna rara familj sett när jag kom farande för strax därefter så kom de tillbaka och lämnade av Hugo till mig.
Som det kan gå.

Nåja nu har vi nog koll inför i morgon i alla fall och jag har skrivit ut turlistorna så vi vet när och var barnet/barnen ska dyka upp.wpid-wp-1439895163663.jpg

Familjefoto

Igår samlades hela familjen Asplund och Larsson för att gemensamt bli fotograferade av Anna, en duktig tjej som fotograferar på vad hon säger amatörnivå, men av de förhandsbilder vi fått är vi supernöjda. Tack snälla Anna!

image

image

image

image

image

Postat med WordPress för Android

This entry was posted in Blandat.

Trogna kunder

Jag erkänner.

Jag är lat och inte speciellt kostnadsmedveten när det kommer till att göra val kring saker som el, larm, tv-leverantör, telefoni, försäkring och bredband. Jag har det jag har liksom. Det jag valde första gången jag valde, om jag är nöjd med det jag får, skulle man kunna säga.

bredbandsbolaget ladda ned trygg-hansa-logo verisure_secdir_266x56

Idag är jag mer än nöjd att jag varit trogen kund i alla dessa år för i stort sett alla bolag har gjort flytten såväl enkel som smidig. Flertalet bolag har bjudit på flytt, nyinstallation och i vissa fall uppgradering. De enda som inte riktigt levererat det de ska är Telia som lovade inkoppling av telefonen redan i måndags och än har vi ingen feletoni. Men de skyller på ett getingbo. Jag är nyfiken på om getingboet är på kontoret eller i telestationen.

keep-calm-and-love-felia

 

 

Dimhöljda ängar och nya drömmar

image

Dimhöljda ängar utanför mitt köksfönster.
Här är så vackert så det nästan gör ont men bara nästan. Ont gör det även i min kropp. Träningsvärk. Men mycket är på plats tack vara underbara föräldrarna och fantastiska vänner. Jag är så bortskämd. Tack alla för både hjälp, besök och kreativa idéer ( Vissa idéer bättre än andra eller ska jag säga mer kreativa ) ?. 
Du som inte besökt oss än, vet väl att kaffemaskinen är på plats ?

Jag och maken delade på oss i natt. Han stannade kvar i huset i Forestad och jag och barnen  sover första natten här. Kan faktiskt inte påstå att jag sovit bra, nya ljud, hård madrass på golvet, ont i hela kroppen, men vad gör det när man kan vakna till en fantastisk utsikt?

Njuter nu en kopp kaffe. Idag blir det nog ett par rundor till att köra men det känns bra. Det känns som att vi har kommit så långt som vi hade tänkt.

Postat med WordPress för Android

This entry was posted in Blandat.

Flyttkort

Trulstorp-flyttkortTänk att i morgon får vi äntligen tillgång till gården. Det är ganska svårt att fokusera på något som helst annat. Det mesta är nerpackat och jag tror vi har koll på det mesta. Att packa ihop och sortera för fem personer som bott på samma ställe i 15 år är en utmaning. Men nu är det gjort och kvar är 50 flyttlådor och lite annat 🙂
Vår tanke är att flytten kommer att ske i helgen. Med lite flyt med väder och vind så går det säkert bra.
Men om du känner för att komma och kika & fika och /eller hjälpa till så är du välkommen från kl 10 på lördag. Då är kaffekokaren på plats 🙂

 

This entry was posted in Blandat.

Springande tid

Som tiden springer iväg. 3 veckor sen sist. Tre veckor som varit fyllda av massor med spännande saker. En skön vecka spenderades i Kroatien med mamma och Elin. Varma sköna dagar med härliga bad.
Två härliga dagar har spenderats på Legoland med sonen och hans kompis Algot. Två dagar av skratt och massor med Lego. Pojkarna njöt och jag med dem även om där var gräsligt mycket folk.
Därutöver har vi fått hem stora dottern från England. En lärorik upplevelse för henne och även för oss. Att stå på egna ben har varit nyttigt men oj så som vi saknat henne.

Och sen har vi packat…
Och packat.
Och när jag trott att vi var packade så packade vi lite till.
Nu närmar vi oss med stormsteg och det är bara knappa 5 dagar kvar tills vi får nycklarna.
Behöver jag säga att det är svårt att tänka på något annat nu?

Postat med WordPress för Android

This entry was posted in Blandat.

Kroatien

wpid-wp-1438330277429.jpeg wpid-wp-1438330310077.jpeg wpid-wp-1438330338706.jpeg wpid-wp-1438330361988.jpeg wpid-wp-1438330386015.jpeg wpid-wp-1438330505553.jpegEn fin vecka med mamma och mellanbarnet, mest innehållandes bad, sol, långa prommenader samt allmänt slappande. Sista dagen spenderad vi i Krka som är en fantastiskt vacker nationalpark med fina vattenfall, men även massor med turister.

 

Kroatien nästa

image

Klockan är ställd tidigt.
En vecka i sol och värme. Precis vad denna kropp och själ behöver.
Ladda batteriet och få nya krafter inför flytt, packning och allt som framtiden har med sig. Att det sker i bättre väder än här är bara ett stort plus.
Hasta la Vista.

Postat med WordPress för Android

This entry was posted in Blandat.

Otacksamma

image

Vilket otacksamt folk det bor här.
Här levererar man förstklassiga måltider var och varannan dag. Färska till frukost. Fräscha på kvällen. Och det enda som händer är att folket börja skrika och gapa. Som i går, då serverade jag färsk fågelunge kl 0520, och vad fick jag för det? Skäll. Igen. De borde liksom vara mer tacksamma tycker jag.

image

Sen på kvällskvisten var det ett herrans väsen på dem igen, men då var det inte mitt fel. Flygande möss i sovrummet befattar jag mig icke med. #dum #katt var smart nog att hålla sig i hästhagen ( han leker att han är #liten #häst, *skakarpåhuvet*)
Själv kom jag inte undan utan jag försökte stilla hjälpa till att jaga ut den flygande musen. Herregud vilket liv det var på folket.

11651195_10153086445998215_366981412_n

Idag får jag och husse helt enkelt ta igen oss hela dagen. Om jag ligger på honom så stannar han nog här.

#korkad #katt

Postat med WordPress för Android

This entry was posted in Blandat.

#liten #häst

 

11719910_919915554717393_902354530_n

Ett par ord från #dum #katt !

Jag har under ett par veckors tid märkt att husse, matte och deras ohängda ungar tänker på annat än mig och #korkad #katt. De verkar liksom ha tappat vad som är viktigt här i livet. Men som den handlingskraftiga karl jag är så tänker jag att om jag byter skepnad så kanske jag hamnar först på listan igen liksom, så från och med nu är jag en #häst, en väldigt #liten #häst.

Små och stora hästar dricker ur badkar har jag förstått och man går tydligen i hage 🙂

11733236_919915528050729_383985271_n

 

Pratade med de andra #stora #hästarna i hagen och de sa att man tydligen ska äta gräs. Det där är i och för sig inte riktigt kattvärdigt men jag kan väl fånga nån  liten söt fågelunge och mumsa i mig i smyg.

Jag hade liksom inte tänkt att vara #liten # häst så länge, bara tills matte förstår att jag ska komma först i hennes prioriteringar igen.

 

11716071_919915604717388_1163212786_nJag återkommer så fort jag återtagit skepnaden av #dum #katt igen.

 

Dopp i grytan

Idag blev det ett dopp på riktigt.
image

Det är fantastiskt väder och jag njuter av värmen till 200%. Kan man  något annat än bara älska solen?
image

linda1

Vi packade en god fikakorg och traskade upp till myiga dammen som kanske mer ska kallas för liten sjö. Jag vet faktiskt inte var gränsen går storleksmässigt för att en damm ska bli en sjö liksom?
fika

Premiärdoppet

image

Så var det äntligen gjort. Premiärdoppet. Både Elin och Hugo simmade runt en bra stund i det kalla fina vattnet. Själv gick jag i från stegen på bryggan för att doppa gumpen och sen gå upp igen. Det var ju typ hur kallt som helst.

image

På vägen hem mumsade vi smultron precis som det ska vara en sommarkväll i juli.

image

Postat med WordPress för Android

This entry was posted in Blandat.