3 år som GBP Opererad

För  drygt tre år sen gjorde jag min Gastric-by-pass. Ett av mina livs bästa beslut.
Får ibland olika frågor om hur jag mår, hur jag äter,  hur jag lever nu och inte minst håller jag vikten? Märkligt det där, att det är okej att fråga om vikten bara för att jag opererat mig. Innan min operation så kom det aldrig fram mäniskor till mig för att fråga rakt ut, Hörredu Linda, håller du vikten? Men nu är det okej?!  Men som svar på frågan, min startvikt var 125 kg! och i dag pendlar jag mellan 70-75 beroende på när i månaden det är och hur jag mår i övrigt, precis som för de flesta andra kvinnor i min ålder 😉  Det i sin tur innebär att jag ligger på ett BMI som ligger i överkant av ett normalt BMI eller strax över, dvs övervikt. Men jag är nöjd, mer än nöjd.

På frågan hur jag mår nu, så tack bra. För det mesta, ibland blir jag tröttare än jag blev tidigare, framför allt när jag slarvat med maten så kan jag bli riktigt riktigt toktrött och behöva vila en stund. Ibland äter jag fel och då framförallt för snabba kolhydrater och då kan mitt blodsocker sjunka rackarns snabbt, och då mår jag riktigt dåligt och jag kallsvettas och blir yr och får tunnelseende. Tyvärr hänger det samman med min favoriträtt Sushi och jag får därför tänka både en och två gånger hur min eftermiddag ser ut innan jag äter en sushilunch, har jag möjlighet till att fylla på med bättre mat eller ej?
image

Mår mycket bättre när jag håller igång med någon form av träning, både psykiskt som fysiskt. Denna våren har varit kall så jag har inte kommit igång som jag har velat riktigt men nu när värmen kommer så blir det förhoppningsvis bättre.

Jag shoppar betydligt mycket mer. Jag kan handla kläder i vilken affär som helst. Jag har tappat i strl från strl 52 till strl 38-40 och tappat i skostorlek från 40 till 39.

På frågan hur jag äter nu så är mitt svar ganska som en vanlig ickeopererad människa. Förmodligen äter jag mer knäcke och oftare än en ickeoperead, dvs jag försöker äta var tredje timme, vilket i sin tur innebär att jag äter 6-8 gånger per dag, dock inte så mycket var gång. Hur jag lever nu, ja, hur lever jag nu, jag mår så mycket bättre och har så mycket mer ork (för det mesta, läs ovan) att min livskvalitet har ökat vässentligt. Jag dricker betydligt mycket mindre alkohol då jag är känsligare för det än tidigare, inte så att jag någonsin varit någon stordrickare men nu är det än mindre. Jag rör mig mer och lättare.Slarvar jag då aldrig? Jo så klart, det händer att jag äter fel saker. Men för det mesta straffar det sig om jag äter för mycket fel ganska snabbt och då är det inte värt det, men ja jag äter både en godisbit ibland och säkert en glass då och då oxå.

Jag har lyft mina bröst och tagit bort överskottshud på magen och jag är så tacksam att jag har haft den möjligheten att göra det. Det här har jag gjort för min egen skull, för att min kropp ska få se ut som jag känner mig!
image

Tror att det här är en ganska bra sammanfattning på hur jag mår just nu och hur jag lever. Fråga gärna mer om du undrar, men skippa den där frågan om vikten. Den är liksom lika privat för mig som för dig. Om du börjar med att säga vad du väger så säger jag sen, okej?

4 comments

Lämna ett svar