Trädgårdsplaneringen

Jag har i mitt huvud börjat skissa på ett trädgårdsland. Jag är inne på att ha fem sektioner med olika indelningar. En med lök, en med jordgubbar och smultron, en med rötter, en med potatis och till sist en blandad med sallad och lite annat smått och gott.  Jag har fått för mig att jag ska göra det här en gång för alla och det ska göras ordentligt denna gången och jag ska klara att göra det själv. Jag funderar på vad jag ska ha för material på gångarna mellan sektionerna och jag funderar över storleken, jag vill absolut inte att det blir för stort men samtidigt får det inte heller bli för litet.  Blir det för stort orkar jag kanske inte hålla efter och blir det för litet så får jag ju inte plats med det jag vill? Jag får fundera vidare, det lär bli en del grävande och det ger ju muskler, vilken trevlig bieffekt.
image

Jag funderar även på vad jag ska rama in trädgårdslandet med, gärdsgård, mur, buskar , träd eller vad ska jag ha runt om? Lavendelhäck och klängrosor ?  Just nu lutar det åt det sist nämnda.  Tror att jag ska försöka skissa lite med papper och penna nu i veckan.  Sen ska jag ju kanske även involvera maken lite, så att han är med på att han får mindre gräs att klippa 🙂

I växthuset kommer jag att odla tomater, chili, paprika och eventuellt gurka. I år blir det färre sorter och istället fler av varje.

Jag vill ju ha plats till min viloplats även i år.2012-07-17 20.01.55

 

One comment

Comments are closed.